Nintendo Wii(U) accessoires

  • Geplaatst op

Nintendo Wii(U) accessoires

 Nintendo heeft door de jaren heen al zijn naam opgebouwd. Bijvoorbeeld met de goedlopende Game Boy serie, Nintendo 64 en de Ninento DS. In 2006 kwam het nieuwe concept uit: Nintendo Wii. Het is een nieuw concept, omdat de console bewegingssensoren bevat waardoor de controller bewegings- en positiegevoelig is. Hierdoor kan de gebruiker door fysieke bewegingen het spel besturen.  Als de speler de console naar rechts houdt gaat uw personage in het spel ook naar rechts. Hierdoor is de speler zelf ook fysiek bezig en is het een werkelijke hype bij een brede doelgroep. Daarnaast kopen ouders liever een Wii of Xbox of Playstation voor hun kind, omdat ze hierdoor nog bewegen.
 
Naast het nieuwe element heeft Nintendo zijn eigen unieke spellen behouden en vernieuwd. Bijvoorbeeld de bekende Super Mario serie en de Sonic serie.

Controllers:


De Wii controller onderscheidt zich van de controllers van de andere consoles. Door middel van beweging- en positiegevoeligheid. Deze controller bestaat uit twee op het oog lijkende afstandsbedieningen. De ene controller is er om uw personage in een spel een kant op te sturen. Dit is de kleinere controller (links op het plaatje). De andere controller is er om uw personage iets te laten doen bijvoorbeeld te laten springen. De beweging- en positiegevoeligheid van de controllers houdt in dat als uw controller naar bijvoorbeeld links beweegt. Dan gaat uw personage in het spel ook naar links. Hier heeft Wii veel speciale spellen voor bedacht. Zo is er bijvoorbeeld een boks spel en dan moet u dus zelf ook de boks bewegingen maken.
 

Oplaadstation:


De Wii controllers zijn beide in het bezit van een accu. U kunt de accu telkens vervangen door een opgeladen accu maar u kunt ook een oplaadstation aanschaffen. In dit oplaadstation kunt u uw Wii controller inzetten en dan wordt hij opladen. De laadtijd is 3 tot 7 uur. De speeltijd tot dat de accu leeg is, is 15uur.